Yazıları ve söyleşileri ile büyük ilgi çeken Yazar Sinan Yağmur Fatsa Belediyemizin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide “İnsan olmak” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Fatsa 15 Temmuz Özgür Meydanında Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleşen söyleşiye Fatsa Genç İş Adamaları Derneği (FAGİAD) Başkanı Mehmet Serkan Erdik, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk’de katıldılar.
Fatsa’ya ilk kez 2011 yılında geldiğini belirten Yazar Sinan Yağmur, “O tarihte Anadolu’ya nadir gitmişken Fatsa’dan teklif aldıktan sonra en az 15 kere Fatsa’ya geldim. Her geldiğimde ya da geçtiğimde Fatsa’nın mutlaka bir suyunu içerim, yemeğini yerim. Burada güzel dostluklar edindim. Burada kadim dostluklar kurmamıza vesile olan Fatsa Genç İş Adamaları Derneği (FAGİAD) Başkanı Mehmet Serkan Erdik’e çok teşekkür ederim. Ben Fatsa’da tanıdığım dost kadar Konya’da tanımıyorum. Yine bu akşam Fatsalı dostlarımızla beni buluşturan Fatsa Belediye Başkanımız şahsında tüm ekibine teşekkür ederim ” dedi.
“İSLAM DİNİ ADAM VE KELLE PEŞİNDE OLAN BİR DİN DEĞİLDİR”
İnsanların önyargıdan uzak olmaları gerektiğine dikkat çeken Yazar Sinan Yağmur, “Bugün bizler insanların hangi sözü ne niyetle söylediğini, sözün arkasında neyin geleceğini bilmeden beklemeden o tavrı niye yaptığını belki bizim için yüzeysel olarak görünüşte aleyhimize olabilecek bir şeyin aslında bizim hayrımıza olduğunu, bize bir gayret içersinde olduğunu hemen ön yargı ile hükümde bulunuyoruz. Daha sözün başında Besmele’nin B’si gelmeden biz mime giriyoruz. Sen bunu mu demek istedin, sen böyle mi yapmak istiyorsun zaten sen böyleydin diye. Eşler arasında arkadaşlar arasında komşular arasında hısım akrabalar arasında kısacası insanlar arasında birbirlerini anlamadan dinlemeden onun içerisine ne gelecek sabırsızlıkla tahammülsüzlük yaptığımız yanlışlar güya onu okuduğumuzu düşündüğümüz aslında okuyamadığımız tersinden anladığımız bir çok şeyin örneği bizim için yanlışa neden olabiliyor. Yüreğini okuyamadığınız kişinin beynini okuyamazsınız, aşkına ermediğiniz kişinin aklından geçeni bilemezsin. Marifet hırkada, sarıkda, cübbede değildir. Marifet yürektedir. Onun bunun günahını araştırmak, kim namaz kılıyor, kim oruç tutmuyor diye bunu takip etmek, insanları meshep, meşrep, memleket, meslek ekonomik duruma göre tartmak dindarlık değil, dini darlıktır. Dini yaşamak değil, dini pazarlamakdır. İslam dini adam ve kelle peşinde olan bir din değildir. istatistiklere bakmaz ihsana bakar insanlığına bakar yüregine bakar. dedi